22 Ekim 2011 Cumartesi

KADIN HÜKÜMETİ..

KADIN HÜKÜMETİ :)

Her seçim öncesi konuşulur.Hangi parti kaç bayan milletvekili çıkaracak diye.. Aslında kadınlar hükümet işlerine o kadar talimliler ki kendi sosyal hayatları içerisinde. Sanki genlerinde var bu hatta 23 çift kromozomunda 23 bakanlıkla gelmiş dünyaya kadın..
Ev içinde bir düşünün: Erkek eş maaşını alır eve getirir, faturalar,kira,elektrik su ,doğalgaz derken paranın yarıdan çoğu gitmiştir bile..ayın sonunu, elinde kalanla borçsuz olarak kapatmak kadının işidir.. Alın size maliye bakanı..
Gece ateşlenen çocuğa ilk yardım yine anneden gelir,başı ağrıyan babaya ilaç,düşen çocuğa pansuman..işte sağlık bakanı kadınımız..
Evde kavga eden çocukları ayırmak,onların diğer sorunlarıyla ilgilenmek,baba ve çocuklar arasında iletişimi sağlamak..İç işleri bakanı olmakta kadının ev hükümetinin koltuklarından biri..
Akrabalarla arada bağların kopmaması için rutin ziyaretler ayarlamak,evlenene,bebeği olana,cenazeye hastaya gidecek hediyeyi planlayıp hazırlayan Dış işleri bakanımızda aynı kadın :)
Eğitimden sorumlu,Sosyal işlerle ilgilenen,saksıda nane maydanoz yetiştirip tarım ve köy işlerine de el atan yine aynı kadın işte.
Arada bir ev hakkında kanun hükmünde kararnameler hazırlayıp babaya (ev cumhuriyeti başkanı) sunan,2 kez veto edildikten sonra sözünü kabul ettiren..tahmin ettiniz..Hala aynı kadını anlatıyorum.
Daha çok şey geliyor aklıma yazmak için ama erkek tepkilerinden korkuyorum açıkçası ..Ama görünen köy klavuz istemiyor işte. Kadın Hükümetin ta kendisi bana göre. Daha fazla koltuğu hak etmedikmi mecliste acaba :)(naçizane)
M.Utlu

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Kesinlikle!:)

Yasemin dedi ki...

Ohhh harika. paylaşımlarınız için teşekkürler... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...